Ata Kronvalda balvas saņem arī Daugavpils skolas un skolotāji

Nodibinājums “Ata Kronvalda fonds” jau augusta beigās publicēja apkopotos Latvijas skolu audzēkņu panākumus Valsts Izglītības satura centra 2023./2024.mācību gadā rīkotajās valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, valsts atklātajās olimpiādēs un skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konferencē. 2023./2024.mācību gada skolu reitingā ir iekļautas 33 ģimnāzijas, 68 lielās skolas un 116 mazās skolas.    

Š.g. 4.septembrī Rīgas pilī notika Ata Kronvalda balvas laureātu, ceļojošo balvu “Lielā pūce” un “Mazā pūce” laureātu un Ata Kronvalda fonda Zvaigžņu reitinga līderu godināšanas ceremonija. 

Skolu reitingā ņemti vērā skolēnu sasniegumi valsts olimpiādēs latviešu valodā un literatūrā, angļu, franču, krievu, vācu valodā, bioloģijā, ekonomikā, filozofijā, fizikā, ģeogrāfijā, informātikā (programmēšanā), ķīmijā, matemātikā, vēsturē, politikā un tiesībās, atklātajās olimpiādēs (svešvalodās, fizikā, matemātikā, Latvijas un novadu mācības atklātā olimpiādē, krievu valodā) un skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursā.

Līdz ar to “lielo skolu grupā” Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs jau trešo gadu pēc kārtas notur godpilno 1.vietu, kurā atspoguļojas skolas kolektīva profesionalitāte ilgu gadu garumā. Savukārt “ģimnāziju grupā” Daugavpils Valsts ģimnāzija par jaudīgu darbu pagājušā mācību gadā ir reitingā pakāpusies līdz 4.vietai.

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, uzrunājot ceremonijas dalībniekus, ieskicēja piecas laba skolotāja pazīmes un minēja šādus vārdus: “Pedagogi, pie kuriem šodien ceļos Ata Kronvalda balva, nāk gan no pilsētām, gan no novadiem. Šie pedagogi māca gan eksaktās zinātnes, gan sociālās zinātnes, gan valodas. Gan lielās, gan mazās skolās. Tas nozīmē, ka nav vienas pareizās vietas, kur rodas labi skolotāji. Jūs esat brīnišķīgi skolotāji, jo jūs tādi gribat būt. Jo jūs gribat mācīties kopā ar saviem bērniem un jauniešiem. Un viņi tieši to iemācās no jums – gribēt mācīties.”

Ata Kronvalda fonds jau 35.gadu piešķir balvu izciliem pedagogiem no visas Latvijas, kuri ar nesavtīgu darbu motivē un ieinteresē skolēnus mācīties un sasniegt augstus rezultātus valsts un pasaules līmenī, kuri apzina un izglīto talantīgākos skolēnus, organizē un vada skolēnu zinātniski pētniecisko darbību. Līdz 2024.gadam šo balvu ir saņēmuši 179 pedagogi.

Šogad balva tika pasniegta sešiem izciliem pedagogiem, starp kuriem ir arī Daugavpils Zinātņu vidusskolas fizikas skolotāja Larisa Koroševska.

Lepojamies un  pateicamies par ieguldīto darbu skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem par atbalstu! Lai radošas idejas un veiksmīgi sasniegti mērķi arī turpmāk!

Informāciju apkopoja
Daugavpils pilsēta Izglītības pārvalde