Mācību process notiek arī sala laikā

Šodien klāt arī meteorologu solītais aukstums, termometra stabiņš noslīdēja vietām pat zem mīnus 25°C. Līdz ar to vecāki, izvērtējot situāciju, izlēma, vai bērns apmeklēs mācību iestādi, lai tas nekaitētu viņa veselībai. Savukārt, iestādes, komunicējot ar vecākiem e-klasē vai izmantojot telefonsarunas, noskaidroja katra bērna izglītības iestādes neapmeklēšanas iemeslus, kas pārsvarā bija sala dēļ (zema gaisa temperatūra vai transporta problēmas).

Pavisam Daugavpils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs ir 13 252 bērni/skolēni. Šodien lielā sala dēļ kopumā 6771 bērns/skolēns neapmeklēja izglītības iestādes, kas sastāda pusi jeb 51,09% no kopējā bērnu/skolēnu skaita. Ja skatās pa vecumposmiem, tad pirmsskolas izglītības iestādes šodien neapmeklēja 1379 bērni, kas ir 34,31%, bet skolas – 5392 skolēni, kas ir 58,40% no kopējā skolēnu skaita (3048 skolēni 1.-5.klasēs, 1832 skolēni 6.-9.klasēs un 512 skolēni 10.-12.klasēs). Sala dēļ skolēnu kavētās stundas būs attaisnotas.

Tie bērni/skolēni, kuri bija ieradušies izglītības iestādēs, iesaistījās mācību procesā, jo visās Daugavpils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs mācību process norit ierastajā režīmā, tas ir klātienē.

Informācijai:

Pаmatojoties uz MK noteikumiem Nr.610 „Higiēnas prasības vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēm”, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20°C, izglītības iestādi drīkst neapmeklēt izglītojamie vecumā līdz 12 gadiem (1.-5.klašu skolēni), savukārt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25°C, mācību iestādi drīkst neapmeklēt arī skolēni vecumā no 13 gadiem (no 6.klases).

Attiecībā uz pirmsskolas vecuma bērniem nav noteikta gaisa temperatūra, pie kādas bērni neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, bērnu vecākiem pašiem katrā atsevišķā gadījumā jāpieņem lēmums, vai attiecīgajā dienā bērna vešana uz pirmsskolas izglītības iestādi nekaitēs viņa veselībai. Savukārt atbilstoši MK noteikumiem Nr.890 „Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu” pastaigas svaigā gaisā pirmsskolas izglītības iestādēs netiek organizētas bērniem, kas jaunāki par trim gadiem, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 10°C.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde