Notiks seminārs par neformālās izglītības programmu īstenošanas atļauju saņemšanu pašvaldībā

2024. gada 25. martā plkst. 16.30 Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes 9.kabinetā (Saules ielā 7, Daugavpilī) notiks seminārs par neformālās izglītības programmu īstenošanas atļauju saņemšanu.   

Semināra laikā tiks izskaidroti Ministru kabineta noteikumi Nr. 395 “Kārtība, kādā tiek izsniegtas atļaujas neformālās izglītības programmas īstenošanai”, kas stājās spēkā 2023. gada 19. jūlijā. Šie noteikumi paredz, ka turpmāk neformālās izglītības programmu īstenošanas atļaujas pašvaldībās izsniegs un anulēs pēc vienotas kārtības. Jāatzīmē, ka juridiskās un fiziskās personas, kuras līdz šim saņēmušas pašvaldības licenci pieaugušo neformālās izglītības programmas īstenošanai, ir tiesīgas turpināt īstenot attiecīgās izglītības programmas ne ilgāk kā līdz 2024. gada 31. maijam.

Semināru vadīs Ilze Onzule, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe pieaugušo izglītības jautājumos un Daugavpils valstspilsētas interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijas sekretāre. Semināra laikā būs arī iespēja gūt atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe pieaugušo izglītības jautājumos
Ilze Onzule