Daugavpilī sumināja skolotājus – konkursu laureātus

7.oktobrī Daugavpils Vienības namā uz svinīgo pasākumu pulcējās Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu administrācija, pedagogi un viesi, lai svinīgajā pasākumā, kurš bija veltīts Starptautiskajai Skolotāju dienai, teiktu PALDIES ikvienam patiesi sava darba entuziastam, katram pedagogam, kurš ar lielu atdevi ir veicis savus pienākumus. Šī svinīgā pēcpusdiena bija veltīta skolotājiem, kuri katru dienu sniedz bērniem ne tikai zināšanas, bet arī iedvesmu, dzīves prasmes un prieku.

Svinīgais pasākums sākās ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa svinīgo uzrunu, kurā priekšsēdētājs akcentēja pedagogu grūto ikdienas darbu un novēlēja panākumus un izdošanos turpmāk. Svinīgo skolotāju sumināšanas pasākumu vadīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Pavisam svinīgajā pasākumā tika sveikti 97 dažādu Izglītības pārvaldes organizēto konkursu laureāti un jaunie speciālisti.

Pagājušajā, 2023./2024.mācību gadā, lai īstenotu metodisko darbu, tika izvirzītas šādas prioritātes: Latviskās vides stiprināšana veiksmīgam mācību procesam; Digitālo resursu izmantošana mācību procesa efektivitātei; Izglītojamo snieguma vērtēšanas sistēmas pilnveidošana katra izglītojamā izaugsmei; Pedagogu profesionālo kompetenču pilnveide labbūtības veicināšanai izglītības iestādē. Savukārt šogad, lai noskaidrotu, cik veiksmīgi tās tika realizētas, tika izsludināts konkurss “Pedagoģiskās meistarības balva 2024”. Šim konkursam pavisam bija pieteikti 93 pedagogi, no kuriem 40 labākie (katrā metodiskajā prioritātē) saņēma Izglītības pārvaldes Goda rakstus un pārsteiguma dāvanas.

Konkursam “Daugavpils Jaunais skolotājs 2024” bija pieteikti 18 dalībnieki (izglītības iestādē strādā no 1-5 gadiem un guvuši skolēnu un kolēģu atzinību), no kuriem 3 saņēma Izglītības pārvaldes veicināšanas balvas, bet galveno balvu ieguva Daugavpils Valsts ģimnāzijas angļu valodas skolotājs Juris Daugavietis.

Jau otro reizi tika izsludināta pieteikšanās arī Izglītības pārvaldes apbalvojumam “Mūža aicinājums”, kur ar Izglītības pārvaldes Goda rakstiem tika apbalvoti 11 pedagogi, kuri iestādē nostrādājuši ilgus darba gadus (vairāk nekā 40 gadus) un atstājuši nozīmīgu devumu izglītības iestādē, bet Daugavpils Valsts ģimnāzijas pensionētajai pedagoģei Ilgai Upeniecei tika pasniegts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes Goda raksts.

Izglītība ir kopienas darbs, līdz ar to līdzās ir cilvēki un organizācijas, kas sniedz būtisku atbalstu pilsētas izglītības sistēmai, palīdzot skolām un pirmsskolām, skolotājiem un Izglītības pārvaldes speciālistiem paveikt vēl vairāk. Bez šī atbalsta noteikti nesasniegtu to, kas jau ir  sasniegts. Tāpēc šogad, gatavojoties Starptautiskajai Skolotāju dienai Izglītības pārvaldē radās ideja pasniegt apbalvojumu arī mūsu labvēļiem. “Gada labvēlis 2024” ir apbalvojums, kas tiek pasniegts tiem, kuri ar savu atbalstu palīdz sasniegt jaunas virsotnes, īstenot jaunas ieceres un sapņus. Šim konkursam bija pieteikti 8 kandidāti, no kuriem apbalvošanai bija izvirzīti 5 laureāti.   

Ar pirmajiem pedagoģiskajiem soļiem asociējas iespējas, panākumi un atbalsts. Tas ir cerību un ieceru laiks, tāpēc ar aplausiem tika sveikti un novēlēta veiksme 23 jaunajiem skolotājiem (no tiem 16 jau ir neliela pieredze, mācoties studiju laikā, bet 7 – šajā mācību gadā pirmo reizi uzsāka pedagoģiskās darba gaitas).

Par muzikālajiem pārsteigumiem rūpējās Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” akordeonistu ansamblis, Daugavpils Valsts ģimnāzijas Meiteņu vokālais trio, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Daugavpils Vienības nams” Bērnu vokālā studija “Pērlītes”. Savukārt pasākuma īpašais viesis bija skolotājs un dziedātājs Roberto Meloni, kas kopā ar kolēģi Rodrigo ikvienu pasākuma dalībnieku ieveda mūzikas ceļojumu pasaulē.

Skolotāja darbs ir kas neatkārtojams… No sirds pateicamies jums visiem par jūsu darbu, par to, ka jūs katru dienu iedvesmojat mūsu bērnus un veidojat nākotni. Paldies jums par visu! Lai jums turpmākie gadi būtu pilni sasniegumu, radošuma un sirdsmiera! Lai  lepni par to, kas jūs esat un kādi jūs esat! Atbalstiet viens otru, komunicējiet, sadarbojieties, mācieties viens no otra! Un noteikti esiet laimīgi!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes
vecākā izglītības darba speciāliste
Ilona Bohāne